Font Fresca del Samon

Situada a les faldes obagues del turó del Samont, a peu del camí del mas del Samon a Santa Susanna de Vilamajor.

Font Fresca

Diuen que a la muntanya del Samon, des de temps immemorials, hi brolla un raig d'aigua fresca. Enmig d'un sot, sobre el camí, mig tapada per la vegetació s'hi amaga la Font Fresca. Des de sempre, la seva existència era un secret dels muntaners i la mantenien oculta perquè la calor de l'estiu no la trobés pas.

Durant l'apogeu de la Renaixença catalana, va arribar un interès per la natura, la història i la cultura catalanes, aflorant agrupacions excursionistes de caire lúdic i científic.

Aquests excursionistes, carregats de mapes, càmeres de fotografiar i quaderns de notes també van arribar fins a Vilamajor. El 1918, en record d'aquella visita, en deixaren la placa de pissarra que diu: MCMVIII – FONT FRESCA DEL SAMON – Fe – Pàtria – Amor – Catalunya i Avant. Aquest interès es va encomanar a vilamajorencs i foranis, despertant l'interès per fer fontades, trobades i aplecs al voltant de les fonts. A la Font Fresca s'hi reunien cada onze d'agost, després de l'aplec a l'esglesiola de Santa Susanna de Vilamajor, per trobar-s'hi, xerrar, jugar i dinar plegats.

Recomanacions

  • Abans d'anar-hi, visiteu el punt d'informació on us orientaran del millor camí per arribar-hi. La pista forestal que accedeix és de terra i segons l'època de l'any el seu estat de conservació pot variar. Recomanem anar-hi amb un 4x4.
  • L'aigua no està potabilitzada.
  • Si hi aneu, aprofiteu per fer les següents excursions: A l'esglesiola de Santa Susanna de Vilamajor, Al turó del Samon, al Mas del Samon, al Mas del Polell.
  • L'indret es troba dins del parc natural del Montseny. Sigueu curosos amb el medi ambient.
  • La millor època per anar-hi és la primavera i la tardor.
  • Anar-hi a peu és una excursió molt llarga, tingueu-ho en compte alhora de programar la sortida.

Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 30.06.2017 | 13:57