Pou d'en Vesa

El Pou d'en Vesa està a la fageda al nord de la carena entre els turons d'en Cuc i del Pi Novell. Per accedir-hi cal pujar per pistes forestals des del Samont o pel corriol que segueix el Sender del Pi Novell (PR-C 139). L'accés és dificultós: abans d'anar-hi aneu a demanar consell al punt d'informació.

El Pou d'en Vesa

El pou d'en Vesa, ara en desús, és un pou de glaç circular de grans dimensions i que, malgrat no està cobert, es troba en molt bon estat de conservació. Antigament, s'hi emmagatzemava neu i gel de la muntanya per ser transportat a la plana en èpoques de calor.

La llegenda

El Pou d'en Vesa és conegut també com a "Pou del Diable". S'acostava l'hivern i no hi havia temps per poder fer un pou i emmagatzemar-hi el gel. Per no perdre la "collita" d'aquell any, l'antic propietari de can Vesa demanà al diable que n'hi construís un en tan sols una nit. Així ho féu. Per això el Pou d'en Vesa també es coneix com a "Pou del Diable". Però és clar que tot té un preu i periòdicament el diable atreia ovelles, vaques i fins i tot persones a dins el pou i les devorava. Aneu en compte, doncs!

Recomanacions

  • Abans d'anar-hi, visiteu el punt d'informació on us orientaran del millor camí per arribar-hi. L'accés no és fàcil.
  • Cal anar molt alerta ja que hi ha perill de caiguda al pou.
  • Si hi aneu, aprofiteu per fer les següents excursions: A l'ermita de Sant Elies, al turó del Samon i al castanyer d'en Cuc (a l'altra banda de la serra de Palestrins).
  • L'indret es troba dins del parc natural del Montseny. Sigueu curosos amb el medi ambient.
  • Molt propera hi trobareu el mas del Cortès (casa de turisme rural). Per posar-vos-hi en contacte podeu trucar al 610 92 41 16, visitar el web www.elcortes.cat o escriure un e-mail a jordi.elcortes@gmail.com

Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.01.2018 | 12:07