Els cursos de 5è i 6è de l'escola Torre Roja de Sant Pere de Vilamajor descobriran itineraris senyalitzats pel municipi amb el "passaport" de la Mongia

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 00:00

L'escola Torre Roja compta amb un projecte Interdisciplinar de l'Escola Torre Roja de Sant Pere de Vilamajor: "Apadrinem el Nostre Patrimoni" i es basa en la idea d'apadrinar un element del patrimoni per part del centre educatiu, la qual cosa comporta donar-li valor i aprofundir en el seu coneixement des del punt de vista històric, artístic, cultural o natural i alhora, fer que aquests coneixements siguin socialment rellevants; és a dir, que arribin a la pròpia comunitat i a l'entorn de l'escola.

La finalitat del projecte és fomentar l'actitud participativa de la comunitat escolar en el coneixement i preservació dels elements patrimonials, i en concret de: La Mongia, la Fàbrica, el Pi Novell, la Rectoria, el Gegant Alfons I, el Gegantó Quico, el Drac Duc, la Geganta Loreto, el Roure Gros, la Força, la Masia, la Torre Roja, la Riera de Vilamajor, la Font de Borrell i Sant Elies. Per aconseguir-ho treballem a través del projecte com a metodologia interdisciplinar i motivadora en la qual l'alumnat de P3 fins a 6è és protagonista del propi procés d'aprenentatge.

Enguany, es farà un pas més. Els alumnes de cicle superior (5è i 6è) participaran amb la iniciativa de la Mongia per conèixer nous indrets del nostre municipi a través del senderisme cultural amb els passaports "Descobrim Vilamajor". Els alumnes farien dues excursions anuals (gener i maig), cada una amb dos itineraris del passaport (un de curt i un de mitjana durada). D'aquesta manera l'alumnat del nostre centre, al llarg del seu pas per cicle superior (5è i 6è) haurà pogut fer vuit dels deu itineraris del Passaport repartides en dues sortides.

Qualsevol visitant (i veí/na -naturalment-) del muncipi pot aconseguir un passaport al centre d'informació de la Mongia de Vilamajor.

Darrera actualització: 21.10.2021 | 09:59