La reserva de la biosfera del Montseny té un nou itinerari senyalitzat: La Plana de Vilamajor (SL-C 126) que inclou cinc variants

Dilluns, 12 de febrer de 2018 a les 00:00

Des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, amb la col·laboració del Parc Natural del Montseny, s’ha creat i senyalitzat una nova oferta de descoberta de l’entorn pels habitants del municipi i pels visitants que volen gaudir de la reserva de la biosfera del Montseny.

Es tracta d’un sender circular anomenat “La Plana de Vilamajor” i està catalogat com un sender local (SL-C 126) de dificultat baixa que recorre els paisatges més propers al centre històric de Sant Pere de Vilamajor. Està dirigit a un públic familiar, que li agradi caminar gaudint del patrimoni natural, arquitectònic i etnològic de Vilamajor.

Aquest nou sender complementa el ja existent Sender del Pi Novell (PR-139) que comunica la plana de Vilamajor amb la Calma passant per Sant Elies, essent un sender de gran interès paisatgístic.

El nou Sender de la Plana de Vilamajor, marcat en blanc i verd, no només destaca per la bellesa del seu recorregut sinó que compta amb 5 itineraris complementaris que permeten descobrir els racons amb més encant del municipi. Els 5 itineraris són: El Roure Gros, El Camp Gran, Les Tres Termes, La Vallserena i Les Brugueres. I els cinc tenen característiques diferents per satisfer totes les necessitats i diversitat de públic.

La senyalització, que segueix la normativa del Parc Natural del Montseny, està pensada per a fer cadascuna de les rutes en els dos sentits, així que el caminaire pot escollir fer la ruta en sentit horari o en sentit antihorari, gaudint d’unes vistes diferents cada vegada. D’aquesta manera, cada fita indica d’on vens i cap a on segueix l’itinerari que estàs fent.

Tots els senders estan pensats per començar i acabar davant del centre d’informació La Mongia (C/Església, 3). En aquest centre d’informació, a més, us podran informar més detalladament de les característiques de cada recorregut.

Properament, s’editarà un fulletó informatiu amb el mapa dels itineraris i amb la fitxa tècnica de cadascun. Al web municipal també es podrà descarregar el mapa i els tracks de cada ruta. A la façana de la Mongia també hi haurà un gran mapa general amb les rutes marcades.

Des de l’Ajuntament esperem que gaudiu d’aquesta nova oferta turística i, en cas que trobeu cap desperfecte, manca de senyalització o altres coses a millorar, no dubteu a fer-nos arribar els vostres suggeriments a mongia@vilamajor.cat

Darrera actualització: 12.02.2018 | 09:19